Umetna inteligenca – manj dela za več prostega časa

Wiper Eco RobotRobotske kosilnice Wiper so bile razvite s posebnim namenom: manj dela za več prostega časa! Kosilnice Wiper so napredni izdelek umetne inteligence. So neodvisne in učinkovite. In kar je še pomembneje: delujejo popolnoma samostojno. Njihovo poslanstvo je jasno: zamenjava trdega dela za prosti čas!

Robotske kosilnice Wiper izdeluje italijansko podjetje Niko, ki je del podjetja Zucchetti Centro Sistemi. Področje njihovega delovanja sta avtomatizacija in robotika. Poleg robotov za domačo uporabo izdelujejo tudi napredne robote za opravljanje posebej zahtevnih del in uporabo v industriji. Začetki podjetja segajo v leto 1985, ko se je podjetje začelo ukvarjati z razvojem programske opreme. Kasneje so svoje bogato znanje in izkušnje prenesli na področje robotike in avtomatizacije.

Plod uspešnega razvoja so naprave, ki predstavljajo popolno mešanico med programsko opremo in mehanskim delom. Visoki standardi zagotavljajo, da so njihovi izdelki med najboljšimi na trgu.

Pohvalijo se lahko s certifikatom UNI EN ISO 9000, Italijansko kakovostno znamko CSQ ter mednarodno blagovno znamko za IQ-NET, ki zagotavlja kakovost na področju oblikovanja, razvoja, dobave, montaže in vzdrževanja programske opreme.

Preverite našo ponudbo in izberite za vas najbolj primeren model:

  • Blitz (za do 400m²)
  • Ciiky (za do 1.600m²)
  • Joy do (za do 2.200m²)
  • Runner (za do 3.500m²)
  • One do (za do 6.000m²)
  • Yard do (za do 10.000m²)

Zgodovina robotskih kosilnic Wiper

Podjetje Zucchetti Centro Sistemi je leta 2002 ustanovil oddelek, imenovan Robotic Division. Plod razvoja tega oddelka je bil Orazio (robotski sesalnik) in prototip štirikolesne mobilne platforme, ki se lahko obrača za 360°.

Leta 2008 je luč sveta ugledala prva robotska kosilnica  s patentiranimi  ZCS travnatimi senzorji,  ki so sposobni prepoznati PH trave. Prednost teh kosilnic je, da jih uporabnik lahko uporabi takoj – brez postavitve omejevalnega kabla.  Ta tehnologija jim je prinesla tudi prvo mednarodno nagrado GAFA 2008 (KEULEN-Nemčija) za najvišjega tehnološkega robota.

Leta 2011 so izdelali prvega robota za košnjo velike površine trave, kar v današnjem času pomeni velik prihranek časa ter izkoriščanje lastnih hobijev in kvalitetnemu preživljanju prostega časa.