Pravilna košnja trave je ključnega pomena pri ohranjanju zdravja in Košnja travekvalitete vaših travnatih površin. Če košnja trave ni opravljena pravilno, se bilke začnejo prepletati – nastane gosto tkan travnat tepih, ki onemogoča pravilno rast in razvoj.

Vsaj tako pomembna kot je nega trave je tudi izbira pravih semen. Ni vsako seme primerno za vsako podnebje, lego površine, zemljo,… Potrudimo se, da vam strokovno svetujemo in olajšamo izbor semen.

V našem podjetju izvajamo košnjo s profesionalnimi ročnimi kosilnicami, kosilnicami na nitko, kjer pa to ni mogoče pa tudi s koso.

Zračenje – rahljanje trave

Prepredene in prezaraščene trave onemogočajo normalno rast mladim zdravim travnim bilkam. V ta namen nudimo v našem podjetju storitev zračenja – vertikuliranja. Po prezračevanju imajo korenine dovolj zraka in prostora za normalen razvoj.

Gnojenje in dosejevanje

Nepravilno raščene, šibke ali poškodovanje trave obnovimo z ustreznim dognojevanjem ali dosejevanjem. Običajno se to opravilo združi z zračenjem. Svetujemo in dobavimo vam lahko ustrezne mešanice mineralnih gnojil.

Cenik košnje trave

Košnja zelenice do površine 200 m2     0,12€/m²*
Košnja zelenice nad 200 m2 površine     0,10€/m²*

*Cena je informativna in je odvisna od oddaljenosti kraja opravljanja storitev. Za natančno oceno nas kontaktirajte!

 

Za dodatne informacije o košnji trave nas kontaktirajte na matic@urejanje-okolice.si, 040-622-945 ali izpolnite kontaktni obrazec na strani!